یبوست از عوارض عمل های لاغری مانند اسلیو معده و بای پس است، برخی از افرادی که عمل اسلیو انجام داده اند، یبوست را تجربه کرده اند. به افرادی که قصد انجام عمل اسلیو را دارند، توصیه می شود قبل از انجام آن با یبوست و دلایل به وجود آمدن آشنا شوند تا بتوانند به راحتی از بروز آن پیشگیری کنند. اگر شما هم قصد انجام این عمل لاغری را دارید به شما توصیه می کنیم که برای آشنایی بیشتر با یبوست بعد از عمل اسلیو این مقاله را تا اخر بخوانید.
👇دسترسی سریع
Toggleبه حالتی گفته می شود که در آن حرکت روده کند و دفع مدفوع با دشواری انجام می شود، این حالت به مدت چند هفته یا بیشتر ادامه دارد.
در یبوست مدفوع سفت، خشک و توده ای می شود به همین دلیل دفع آن دشوار و دردناک است و فرد احساس می کند که دفع ناکاملی دارد. احتمال دارد این شرایط بعد از انجام عمل اسلیو نیز به وجود بیاید که دارای علایم زیر است:
یبوست به دلایل مختلفی به وجود می آید که در زیر به برخی از آن ها می پردازیم:
کم آبی در بدن یکی از دلایل ایجاد یبوست است، اگر فردی بعد از عمل اسلیو، آب و مایعات کافی مصرف نکند، دچار کمبود آب در بدن می شود، این شرایط می تواند باعث یبوست بعد از عمل اسلیو شود.
پیروی نکردن از رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو، عدم مصرف میوه و سبزیجات فیبر دار، مصرف شیر و لبنیات فراوان، مصرف غذاهای چرب و …باعث بروز یبوست بعد از عمل اسلیو می شوند.
احتمال دارد برخی از افراد بعد از عمل اسلیو برای کاهش درد و سایر مشکلات خود نیاز به مصرف دارو یا مکمل های دارویی مانند آهن داشته باشند. عوارض برخی از این داروها باعث سفت شدن مدفوع و دفع دشوار آن میشود و با قطع دارو این مشکل نیز حل میشود.
یبوست بعد از عمل اسلیو می تواند به دلیل عدم تحرک و فعالیت به وجود بیاید. بعضی از افراد بعد از انجام عمل اسلیو به دلیل اینکه نمی توانند مانند قبل به راحتی حرکت کنند، تحرک و فعالیت خود را کم می کنند، در صورتی این کار اشتباه است.
برای بهبودی سریع و پیشگیری از بروز برخی از عوارض مانند یبوست، باید از همان چند ساعت اول بعد از عمل آرام راه رفتن و پیاده رویی ساده را شروع کرد. انجام هر حرکت، فعالیت سبک و ورزشی که روده ها را به حرکت در می آورد، برای بیمار بعد از عمل اسلیو مفید است.
در عمل های لاغری مانند اسلیو قسمتی از دستگاه گوارش برش داده می شود و در اخر به هم دوخته می شود، اگر جراح اسلیو این قسمت های برش خورده را به درستی منگنه و بخیه نکرده باشد، احتمال پاره شدن و نشت ترشحات از محل منگنه و دوخت وجود دارد.
نشت در معده و دستگاه گوارش می تواند منجر به افزایش ضربان قلب، شکم درد، تب، حالت تهوع، استفراغ و یبوست شود.
بیشتر بخوانید 👈 تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند
می توان برای جلوگیری از یبوست بعد از جراحی اسلیو معده موارد زیر به کار برد:
افزایش مصرف مایعات و آب در روزهای اول بعد از عمل اسلیو باعث آسان شدن حرکت روده ها، ایجاد شادابی در بافت روده و بدن می شود و در نهایت از بروز یبوست پیشگیری میکند. مصرف 2 لیتر در روز آب و مایعات بدون شکر توصیه می شود.
به افرادی که عمل اسلیو انجام دادند، توصیه می شود که کل روز را به استراحت نپردازند و هر روز مدتی کوتاهی را به قدم زدن و فعالیت سبک اختصاص دهند. انجام هر گونه فعالیت ورزشی و تحرکی باعث پیشگیری از یبوست بعد از عمل اسلیو شود، الزامی است؛ البته فعالیت و ورزش ها را باید با توجه به برنامه پزشک انجام داد.
مصرف غذاهای نرم، آبکی، سبک، سبزیجات فیبردار باعث بهبود عملکرد روده می شوند و از بروز یبوست بعد از جراحی اسلیو جلوگیری می کند.
با دستور پزشک می توان برای داروهای که سبب یبوست می شوند، داروهای جایگزین پیدا کرد، تا از یبوست بعد از عمل اسلیو پیشگیری شود.
کافئین باعث خشک شدن روده و گرفتگی دستگاه گوارش می شود، بنابراین باید از مصرف نوشیدنیهای کافیئن دار مانند چای، نسکافه، قهوه و … پرهیز کرد.
اگر چه یبوست قابل پیشگیری است اما در صورت بروز آن، به راحتی قابل درمان است. از روش های درمان یبوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورت بروز یبوست معمولا تا چند هفته بعد از عمل اسلیو از بین می رود و در صورت طولانی شدن آن اصلا جای نگرانی نیست، نهایت تا 6 ماه به طور کامل برطرف می شود.
یبوست بعد از انجام عمل اسلیو یک عارضه احتمالی است و در صورت رعایت توصیه های پزشکی، داشتن فعالیت و تحرک و رژیم غذایی مناسب می توان از بروز آن پیشگیری کرد.