این رژیم غذایی، تنها رژیمی است که میتواند به طول عمر شما کمک کند! رژیم قلیایی میتواند به کاهش وزن و جلوگیری از مشکلاتی مانند آرتروز، سنگ کلیه و سرطان نیز کمک کند. در این رژیم بیشتر میوهها، سبزیها، سویا، دانهها و غذاهایی هستند که میزان قلیا را افزایش میدهند.
اگر میخواهید رژیم اسیدی و قلیایی را شروع کنید اما نمیدانید رژیم قلیایی چگونه رژیمی است و چطور کار میکند، توصیه میکنیم این مطلب را تا پایان بخوانید.
👇دسترسی سریع
Toggleرژیم آلکالاین یا قلیایی با حذف مواد غذایی اسیدی از سلول های بدن محافظت می کند. و با ایجاد تعادل در میزان مواد معدنی بدن، از ایجاد پلاک در عروق خونی و سنگ در کلیه جلوگیری می کند.
زمانی که بدن اسیدی است، کاهش وزن سخت شده و امکان ابتلا به بیماری های مزمن افزایش پیدا می کند. میزان pH بدن در صبح به صورت استاندارد بین 6.5 و 7.5 می باشد که این عدد می تواند با تغییر عادات غذایی تغییر کند.
پیروی از رژیم 21 روزه قلیایی بسیار دشوار است، زیرا علاوه بر منع تعداد زیادی از غذاهای رایج و محبوب این رژیم بیشتر گیاهی بوده و افرادی که به خوردن گوشت علاقه دارند به سختی می افتند.
افراد زیادی به دلیل میزان نمک بالا در غذاهای آماده و فست فود از ترشح بیش از اندازهی اسید در بدن رنج میبرند که با حذف بسیاری از غذاهایی که باعث افزایش خاصیت اسیدی و التهابات میشوند، میتوان میزان منیزیم، کلسیم و فسفر خون را بهبود بخشید.
برای شروع رژیم لاغری قلیایی رایگان باید غذاهای با ماهیت اسیدی را بشناسید. در ادامه لیست غذاهای مفید و مضرر برای رژیم آلکالاین را توضیح دادهایم.
در رژیم قلیایی، برخی از میوه ها مثل سیب، موز، آنانانس و آووکادو بسیار مفیدند. موز دارای PH نزدیک به 5 بوده و PH آووکادو نیز 7 است. دیگر گزینههای مفید را میتوان سیب زمینی، بلوط، جوانه ها و … دانست.
در رژیم آلکالاین باید با مفهوم pH آشنا باشید. pH معیار اندازهگیری مقدار اسیدی یا قلیایی بودن هر چیزی است که از 0 تا 14 متغیر است:
بسیاری از طرفداران رژیم قلیایی برای لاغری توصیه می کنند سطح pH ادرار را کنترل کنیم تا مطمئن شویم که قلیایی است یا اسیدی. اما باید به این نکته توجه داشت که سطح pH قسمت های مختلف متفاوت است و یکسان نیست. برای مثال در شکم پر از هیدروکلریک اسید است که pH آن حدود 2 تا 3.5 است و برای تجزیه غذا ضروری است.
رژیم قلیایی فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد زیرا هر چقدر اسید بدن کم باشد بدن به سلامتی نزدیکتر میشود و این یکی از مزایای اصلی رژیم قلیایی برای لاغری است. مهمترین فواید اصلی رژیم قلیایی عبارتند از کاهش فشار خون، جلوگیری از ابتلا به برخی از سرطانها و تقویت تراکم مواد معدنی در استخوانها.
معمولاً زمانی که بدن بیش از اندازه اسیدی است، کلسیم و مواد معدنی دیگر از استخوانها خارج میشوند و خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش مییابد. رژیم قلیایی برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است و موجب جایگزینی مواد معدنی از دست رفته میشود.
با پیروی از رژیم قلیایی خاصیت اسیدی، التهاب و فشار خون نیز کاهش یافته و سلامتی قلب تضمین میشود که این موضوع باعث کاهش خطر سکته میشود.
کلسیم، فسفر و منیزیم برای داشتن تودهی عضلانی مناسب، اهمیت بسیاری داشته و رژیم قلیایی، جذب این مواد مغذی را افزایش میدهد.
رژیم غذایی آلکالاین به علت استفاده زیاد از میوه و سبزیجات که دارای آنتی اکسیدان هستند علاوه بر قلیایی کردن، به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند. تا بتواند در برابر انواع بیماریها و میکروبها مقاومت کند.
رژیم لاغری قلیایی برای سیستم گوارشی بسیار مفید است و از رفلاکس و سوزش معده جلوگیری می کند. سیب که یکی از میوه های قلیایی است باعث بهبود عملکرد گوارش میشود.
میوهها و سبزیجات به میزان چشمگیری حاوی آنتی اکسیدانها هستند که این مواد با اکسیداسیون مقابله کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
رابطه مستقیمی بین کاهش التهابات و رژیم قلیایی وجود دارد. کاهش التهاب باعث برداشته شدن فشار از روی سیستم ایمنی شده و کیفیت زندگی را افزایش میدهد. سردرد، اسپاسم عضلانی و درد مفاصل با کمک این رژیم کاهش مییابد و تا حدودی بهبود می یابد.
با کاهش التهاب، شما خطر شکل گیری پلاک در عروق و لخته شدن خون را کاهش میدهید، که برای سلامتی قلب بسیار ضروری است. همچنین پلی فنولها به پیشگیری از جذب کلسترول بد کمک میکنند. کاهش سطح کلسترول در رگهای خونی به کاهش فشار خون کمک میکند و خطر حمله قلبی را کاهش میدهد.
بسیاری از غذاهای موجود در نمونه رژیم قلیایی، کالری کمی دارند اما سرشار از مواد مغذی هستند. کاهش التهاب به کاهش وزن سریع کمک کرده و شکل گیری چربی شکم را کاهش میدهد.
همانطور که گفته شد، ممکن است پیروی از یک نمونه رژیم آلکالاین به دلیل تعداد بسیاری از غذاهایی که باید حذف شوند، دشوار باشد. یکی از بهترین راهها برای اطمینان یافتن از پیروی صحیح از این رژیم این است که غذاهای طبیعی قلیایی تهیه کنید.
زمانی که بدانید غذاهایتان از کجا تهیه میشوند، میتوانید دریابید خاکی که گیاه در آن رشد کرده است، اسیدی است یا خیر. بهتر است تجربیاتی در زمینهی کشاورزی طبیعی در زمینهای مناسب با خاکی خنثی یا اندکی قلیایی داشته باشید. به غیر از رژیم غذایی، عوامل مرتبط با سبک زندگی میتوانند بر خاصیت اسیدی تاثیرگذار باشند؛ همانند اضطراب مزمن، فقدان ورزش، جذب فیبر کمتر، آلودگی یا مواد شیمیایی و بسیاری از موارد دیگر.
هدف اصلی کسانی که از رژیم اسید و باز پیروی میکنند این است که Ph بدن را در یک محدوده خاص حفظ کنند و این یعنی باید مواد غذایی تولید کننده قلیا را جلوی دستشان نگهدارند. این مواد غذایی شامل انواع میوهها و سبزیجات (تا زمانی که طبیعی باشند نه شیرین شده و خشک شده به صورت صنعتی)، غلات جوانه زده، بادام و عدس، توفو و سایر محصولات سویا است.
براساس یک قانون کلی، شما باید 80 درصد از انتخابهای غذایی روزانه خود را محدود به مواد غذایی قلیاساز کنید و فقط 20 درصد از غذایی که میخورید اسیدساز باشد. البته این قانون باید در مورد همه وعدههای غذایی، میان وعدهها و حتی نوشیدنیهایی که در طول روز مصرف میکنید، رعایت شود وگرنه دوباره پی اچ بدن به هم میخورد.
البته بعضیها هم این قانون را به صورت 60 درصد به 40 درصد رعایت میکنند که اگرچه فرم دقیق رژیم نیست و نمیتواند نتایج حاصل از سالها اسیدی بودن بدن را برطرف بکند اما تا حدودی میتواند آنها را به سمت سلامتی هدایت کند. خبر خوب دیگر اینکه در .رژیم غذایی قلیایی برای لاغری، آن طور که در خیلی از رژیمهای کاهش وزن لازم است، نیازی به شمارش کالریهای دریافتی روزانه نیست