یکی از عوارض احتمالی عمل اسلیو، نشتی معده است، البته این عارضه برای همه افراد رخ نمی دهد. نشتی معده اگر به موقع تشخیص داده نشود، می تواند خطرناک باشد و حتی در شرایط بحرانی منجر به مرگ می شود.
افرادی که قصد انجام اسلیو معده را دارند، باید قبل از جراحی با عارضه نشتی معده و سایر عوارض آشنا شوند. با رعایت برخی نکات و مراقبت های لازم بعد از عمل اسلیو می توان از بروز نشتی پس از عمل اسلیو پیشگیری کرد، در این مقاله درباره نشتی بعد از اسلیو، علائم آن و راه های پیشگیری از بروز نشتی معده بحث می کنیم.
👇دسترسی سریع
Toggleخارج شدن محتویات معده مانند شیره گوارشی از خطه منگنه به درون شکم را نشتی معده می گویند. این عارضه ممکن در حین عمل و یا بعد از عمل رخ بدهد، قبل از پرداختن به نشتی بعد از عمل اسلیو و دلایل به وجود آمدن آن باید با مراحل انجام اسلیو معده آشنا شوید تا مبحث نشتی معده را به درستی درک کنید.
جراح در طی جراحی اسلیو معده بخش بزرگی از معده را بر می دارد و باقی مانده آن را با کمک منگنه به هم می دوزد و معده را به شکل یک لوله باریک در می آید. وقتی صحبت از نشتی بعد از عمل اسلیو می شود، منظور ایجاد درز و پارگی در محل منگنه و خروج محتویات معده به داخل حفره شکم است.
ورود محتویات معده به داخل حفره شکمی باعث بروز عفونت در آن محل می شود که در صورت تشخیص دیر هنگام و عدم درمان به موقع می تواند منجر به مرگ فرد شود.
نشتی معده پس از انجام عمل اسلیو با علایم زیر نمایان می شود:
با مشاهده علائم نشتی معده در بیمار باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کرد، پزشک با معاینه و بررسی آندوسکوپی و سی تی اسکن وجود نشتی و عامل به وجود آمدن آن را تشخیص می دهد.
عارضه نشت معده به دلایل مختلفی در بیمار به وجود می آید و ما در این مقاله سعی میکنیم به آن ها بپردازیم:
عمل لاغری اسلیو باید توسط یک جراح متخصص انجام شود تا مراحل جراحی را با مهارت بالایی انجام دهد و محل دوخت را به بهترین شکل منگنه کند.
در صورتی که جراح اسلیو تجربه کافی نداشته باشد و در دوخت قسمت های برش خورده دقت کافی نداشته باشد و به خوبی آن ها را به هم منگنه نکند، احتمال ایجاد درز و پارگی در محل منگنه بالا می رود و نشتی بعد از عمل اسلیو رخ می دهد.
بیمار باید بعد از انجام جراحی اسلیو از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کند. با پیروی از رژیم مناسب سرعت بهبودی بالا می رود و معده به مرور به انواع غذاها عادت می کند.
اگر بیمار به رژیم غذایی که پزشک برای او ارائه کرده، توجه نکند و مراحل رژیم بعد از اسلیو را به ترتیب رعایت نکند، روند بهبودی او کاهش می یابد، همچنین ممکن است در اثر مصرف مواد غذایی گوناگون به معده فشار وارد شود و در اثر این فشار در محل منگنه، درز و شکاف به وجود بیاید و محتویات معده به داخل شکم نشت کند.
بیمار نباید بعد از انجام عمل اسلیو ورزش کردن را ترک کند ولی باید از شروع زود هنگام آن خودداری کند. در همان روز اول جراحی، بیمار باید حتما تحرک داشته باشد (حتی در حد چند قدم راه رفتن). پیاده رویی ساده در همان روز های اول مشکلی برای بیمار به وجود نمی آورد و حتی برای بهبودی نیز مفید است.
برای شروع ورزش سنگین باید تا زمان مشخص شده، صبر کرد و کم کم به مرور این کار انجام داد، اگر بیمار ورزش سنگین و پر تحرک را زودتر از موعد شروع کند، به دلیل فشار وارد شده به شکم و معده در خط منگنه درز و نشتی به وجود می آید.
بعد از جراحی اسلیو باید تا چند هفته از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کرد؛ چون فشار وارد شده به بدن و شکم در اثر بلند کردن وسایل سنگین باعث ایجاد شکاف و پارگی در محل دوخت معده می شود و نشتی معده رخ می دهد.
احتمال بروز نشتی معده پس از اسلیو بسیار کم است و می توان با رعایت توصیه های پزشکی میتوان به راحتی از بروز این آن جلوگیری کرد و احتمال بروز آن را به صفر رساند. با رعایت نکات زیر از نشتی معده پیشگیری می شود:
ایجاد نشتی معده بعد از اسلیو به معنای از دست دادن بیمار نیست، در صورت تشخیص زود هنگام و درمان به موقع به راحتی می توان آن را درمان کرد، اما در صورت عدم درمان به موقع، احتمال بالا رفتن میزان عفونت بیشتر می شود و عفونت به ارگان های دیگر بدن می رسد و خطر مرگ بالا می رود.
نشتی بعد از عمل اسلیو به دلایل مختلفی مانند بی تجربه بودن جراح در منگنه کردن، بلند کردن اجسام سنگین و عدم پیروی از رژیم غذایی مناسب بعد از عمل اسلیو، به وجود می آید و باعث ایجاد شکاف و درز در خط منگنه خارج شدن ترشحات معده به داخل شکم می شود. با رعایت نکات و توصیه پزشکی و دقت در انتخاب یک جراح ماهر و با تجربه می توان به راحتی از بروز آن پیشگیری کرد.