زمانی که فردی درگیر مشکلات سیستم ادراری و اندام های تناسلی می شود باید برای معاینه و درمان آن ها به متخصص اورولوژی مراجعه کند، برخی از افراد نمی دانند که متخصص اورولوژی کیست؟ چه تخصصی دارد؟ و با کدام بیماران سروکار دارد؟ برای درمان کدام بیماری ها باید به دکتر اورولوژی مراجعه کرد؟
اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید که با تخصص اورولوژی آشنایی دارید، با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا اطلاعات لازم درباره شاخه اورولوژی، متخصص اورولوژی، روش های تشخیص و بیماری های مربوط به این زمینه را کسب کنید.
👇دسترسی سریع
Toggleاورولوژی شاخه ای از پزشکی است که به جراحی های و بیماری های دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان می پردازد، اما در درمان بیماری های دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان دخالتی ندارد.
پزشک از بعد از اتمام دوره عمومی و سپری کردن طرح دو ساله خود می تواند، در آزمون تخصصی اورولوژی شرکت کند، در صورت قبولی در این آزمون باید به مدت ۵ سال تمام دوره های تخصصی و بالینی را با موفقیت بگذراند و مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت کند.
به پزشکی بعد از اتمام دوره تخصصی اورولوژی، مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت می کند. متخصص اورولوژی یا اورولوژیست گفته می شود.
افرادی که قصد ادامه تحصیل در این زمینه را دارند، می توانند در شاخه های مختلف اورولوژی شرکت کرده و به مدت سه سال تمام دوره های فوق تخصصی را سپری کنند و مدرک فوق تخصص اورولوژی را در زمینه های مربوط به آن دریافت کند.
در صورت بروز مشکلات و بیماری در اندام های کلیه، مثانه، لوله حالب، مجاری ادراری، سیستم تولید مثل مردان مانند بیضه ها، کیسه بیضه، پروستات باید به اورولوژیست مراجعه کرد.
با مشاهده علایم زیر باید برای تشخیص و درمان آن ها به اورولوژیست مراجعه کرد:
اورولوژی دارای چندین شاخه است که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
اورولوژیست بیمارهای زیر را درمان می کند:
اورولوژیست با کمک روش های زیر می تواند انواع بیمارهای مربوط به این حوزه را تشخیص می دهد:
اورولوژیست برای انجام عمل ها و جراحی های زیر آموزش دیده اند:
اگر به دنبال یک اورولوژیست خوب هستید باید ویژگی های زیر را در نظر داشته باشید و بر اساس آنها بهترین متخصص را انتخاب کنید:
در صورت بروز مشکلات و بیماری های گفته شده در بالا باید به پزشکی مراجعه کرد. که مدرک تخصصی در حوزه اورولوژی را داشته باشد و با مهارت و تخصص بالایی بیماری های مربوطه را تشخیص دهد و بهترین درمان را برای آنها انتخاب کند.
یک متخصص اورولوژی باید با تمام پیشرفت ها و دستگاه های جدید آشنا باشد و بتواند با مهارت خاصی از آن استفاده کند. همچنین باید مهارت کافی، انواع جراحی ها و روش های درمانی مربوط به بیماری های اورولوژی را انجام دهد.
معمولا بهترین متخصصان در بهترین و معتبر ترین بیمارستان ها مشغول به کار هستند، بنابراین برای پیدا کردن بهترین متخصص اورولوژی باید درباره محل کار و امکانات آن جستجو کرد.
به پزشکی که تخصص و دوره های لازم را در شاخه اورولوژی را سپری کرده باشد و بتواند بیماری های مربوط به کلیه، مثانه، مجاری ادراری، بیضه، کیسه بیضه، پروستات را درمان کنند، متخصص اورولوژی می گویند.
متخصص اورولوژی بیماری مانند سنگ کلیه، سرطان پروستات، سرطان بیضه، بی اختیاری ادراری، واریکوسل، عفونت مجاری ادراری، شب ادراری در کودکان، اختلال در نعوظ در مردان و … را درمان می کند.
اورولوژیست با روش های مختلفی مانند سی تی اسکن، سونوگرافی، آزمایش و نمونه گیری می تواند بیماری های مربوطه را تشخیص دهد و با مهارت خاصی روش های درمانی مختلفی را برای بر طرف کردن ان ها به کار ببرد.