پروستات یکی از غده های مهم در تولید مثل مردان است که در صورت اختلال در عملکرد این غده، مردان به انواع بیماری ها مربوط به آن مبتلا می شوند. هدف ما از نوشتن این مقاله، آشنایی بیشتر شما با این غده، انواع بیماری های مربوط به آن است، پس با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
👇دسترسی سریع
Toggleپروستات یک غده به اندازه یک گردو در شکم، جلوی راست روده و آلت تناسلی مردان و مثانه قرار دارد. این غده در باروری مردان نقش دارد و ترشحات آن با مایع منی مخلوط می شود. این ترشحات در نازک شدن مایع منی و محافظت از اسپرم نقش دارد.
زمانی که عملکرد غده مختل شود، باعث بروز بیماری های مربوط به آن می شود. این بیماری شامل موارد زیر هستند:
تورم در این غده در اثر ورود باکتری به مجرای ادراری، ایجاد عفونت و ورم در غده پروستات به وجود می آید.
بزرگ شدن بیش از حد غده پروستات از دیگر مشکلات مربوط به این غده است که احتمال پروستات بزرگ شده با بالا رفتن سن بیشتر می شود.
در این بیماری سلول های غده پروستات کنترل رشد و تقسیم را از دست می دهند و دیگر مانند قبل وظیفه خود را به خوبی انجام نمی دهند.
معمولا در صورت بروز بیماری در پروستات، علایم زیر در فرد بروز می کند:
بیش تر بخوانید: واریکوسل چیست؟
معمولا متخصص اورولوژی با کمک روش های زیر وجود بیماری ها و مشکلات مربوط به این غده را تشخیص می دهد:
برای درمان مشکلات غده پروستات، باید یکی از روش های زیر را به کار برد:
معمولا عوامل زیر در بروز مشکلات این غده موثر هستند:
جهت مطالعه پیرامون جراحی پروستات کلیک کنید.
ممکن است عملکرد این غده با افزایش سن در مردان، مختل شود، بیشتر افرادی که درگیر مشکلات این غده هستند، بالای ۵۰ سال سن دارند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، فرد باید از رژیم غذایی مناسب و یک سبک زندگی سالم برای حفظ سلامت خود پیروی کند.
ممکن است برای درمان سرطان، بزرگ شدن بیش از حد پروستات و عفونت های حاد مجاری ادراری نیاز به برداشتن کامل غده پروستات یا بخشی از آن باشد. اگر بیماری و سرطان فقط در پروستات باشد و در بخش های دیگر گسترش نیافته باشد، فقط بخش آسیب دیده آن را بر می دارند، اما در صورتی که سرطان به همه سایر نقاط بدن پیشرفت کرده باشد، باید پروستات را به طور کامل برداشت.
اختلال در عملکرد غده و بروز علایمی مانند درد، سوزش، وجود خون در منی، بزرگ شدن آن و … سبب بروز مشکلات مربوط به این غده خواهد.
بیماری های پروستات و اختلال در عملکرد آن با روش های مانند معاینه مقعدی، آزمایش خون، آزمایش ادرار، سونوگرافی، نمونه برداری، توموگرافی، سی تی اسکن و سیستوسکوپی قابل تشخیص هستند.
متخصص اورولوژی، بیماری های پروستات را با انجام عمل جراحی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، پرتو درمانی، تزریق آمپول، کرایو درمانی و … درمان می کند.