عفونت دستگاه ادراری و مجاری ادراری یک بیماری شایع است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند ناراحت کننده و دردناک باشد. اگر دچار عفونت مجاری ادراری هستید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم.
برای درمان و برطرف کردن عفونت های مجاری ادراری درک علل، علائم، روش های درمان و راهکارهای پیشگیری از آن ها ضروری است و در این مقاله از مجله جیم جو به این موارد می پردازیم.
👇دسترسی سریع
Toggleعفونتی است که در قسمت مختلف سیستم ادراری ایجاد می شود، این عفونت از مجاری ادرار شروع می شود و به سایر نقاط سیستم ادراری مانند کلیه ها، مثانه، حالب ها می رسد. بیشتر عفونت های ادراری توسط باکتری ایجاد می شوند و باکتری اشریشیا کلی (E. coli) شایع ترین عامل آن است.
این بیماری می تواند هم مردان و هم زنان را درگیر کند، اما به دلیل کوتاه تر بودن طول مجرای ادرار در زنان شیوع بیشتری دارد.
عفونت ادراری زمانی رخ می دهد که باکتری های مانند E. coli یا اشرشیا کلای وارد مجرای ادرار شده و به سمت سیستم ادراری حرکت کنند. البته عوامل متعددی می توانند خطر ابتلا به این عفونت را افزایش دهند که شامل موارد زیر هستند:
علائم شایع عفونت های دستگاه های ادراری ممکن است بسته به ناحیه آسیب دیده دستگاه ادراری متفاوت باشد. با این حال، برخی از علائم و نشانه های عمومی عبارتند از:
برای تشخیص قطعی عفونت ادراری، پزشک معمولا انجام آزمایش خون، ادرار، کشت ادرار، سی تی اسکن، عکسبرداری را توصیه می کند.
اگر مشکوک به عفونت ادراری هستید، مهم است باید به سرعت به دنبال درمان پزشکی باشید. یک متخصص ارولوژی می تواند با انجام آزمایش ادرار، آنتی بیوتیک های مناسب را برای رفع عفونت ادراری را تجویز کند.
تکمیل دوره کامل آنتی بیوتیک برای جلوگیری از پیشرفت عفونت یا ایجاد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک بسیار مهم است.
عفونت های ادراری می تواند برای برخی افراد یک مشکل تکرار شونده باشد، چندین مرحله عملی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به عفونت انجام دهید:
سایر مقالات 👈 علت بی اختیاری ادراری
عفونت های ادراری می توانند ناراحت کننده و مختل کننده باشند، اما با درک صحیح و استراتژی های پیشگیری، می توانید وقوع آنها را به حداقل برسانید.
با رعایت بهداشت خوب، هیدراته ماندن و انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش عوامل خطر، می توانید دستگاه ادراری سالمی داشته باشید.
اگر مشکوک به عفونت مجاری ادراری هستید، برای جلوگیری از عوارض و اطمینان از بهبودی سریع، فوراً به دنبال درمان پزشکی باشید. به یاد داشته باشید، پیشگیری از عفونت و حفظ سلامت مجاری ادراری بسیار ضروری است.